Divan

Literary art is part of the publishing activities of Logos-A. Poetry, prose, drama, hereupon all that is part of the beautiful word, the art of speech, is the work that gets published within the library Divan, created by the examples of our famous divans of our literary tradition. Several novels have been published including also some poetry and drama collections. Within this library there are also publications of  critical works of literature, literary essays and other observations about literature.

CONSCIOUSNESS | Sami Frashëri

0.00€ Ex Tax:0.00€

CONSCIOUSNESS | Sami Frashëri

Adaptation to modern Turkish together with facsimiles in Ottoman Turkish of the drama in five parts ..

0.00€ Ex Tax:0.00€

INSIDE THE CIRCLE | Yusuf Edip

0.00€ Ex Tax:0.00€

INSIDE THE CIRCLE | Yusuf Edip

The book is collection of contemporary poems in Turkish by the author. This book is published in Tur..

0.00€ Ex Tax:0.00€

THE ROAD TO MEKKA | Muhammad Asad

0.00€ Ex Tax:0.00€

THE ROAD TO MEKKA | Muhammad Asad

A travel description full of cultural anthropology and historical philosophy by a later initiated in..

0.00€ Ex Tax:0.00€

MY POEMS | Kemal Efendi Aruçi

0.00€ Ex Tax:0.00€

MY POEMS | Kemal Efendi Aruçi

Collection of poems (in Ottoman Turkish) with classical themes by an author of Rumeli region belongi..

0.00€ Ex Tax:0.00€

SEYDI YAHYA | Shemsedin Sami Frashëri

Vepra “Seydi Yahya” është drama në të cilën Sami Frashëri paraqet heroizmin ndërmjet luftëtarëve mys..

0.00€ Ex Tax:0.00€

GAVE | Shemsedin Sami Frashëri

0.00€ Ex Tax:0.00€

GAVE | Shemsedin Sami Frashëri

Këtë dramë Sami Frashëri e shkroi në vitin 1876. Ai në këtë vepër, si duket, ishte inspiruar nga p..

0.00€ Ex Tax:0.00€

BESA YAHUT AHDE VEFA | Shemsedin Sami Frashëri

Në këtë dramë Sami Frashëri ia paraqet opinionit osman shqiptarët duke i informuar për vlerat, zak..

0.00€ Ex Tax:0.00€

FARABIU - QYTETI I VIRTYTSHËM | Husejn Ismail Mekki

Një dramë filozofike, ku dalin në shesh pikëpamjet lidhur me politikën, etikën, psikologjinë dhe s..

0.00€ Ex Tax:0.00€

ZULIJA - Poemë për podrinjanën | Bajro Perva

Poemë monument për kujtesën historike. Krahas anës së trishtë të poemës Zulija, e cila flet për ho..

0.00€ Ex Tax:0.00€

SHPËRNGULJA E TË VDEKURVE | Kim Mehmeti

Një roman që të rrëmben në rrugëtimin e ngjarjeve përplot dhembje e shpresa. Një rrëfim magjik, që..

0.00€ Ex Tax:0.00€

VARREZA ÇIFUTE | Enes Kariq

0.00€ Ex Tax:0.00€

VARREZA ÇIFUTE | Enes Kariq

Një roman që të pushton me ngrohtësinë e rrëfimit të realitetit refugjat të pasluftës (në Bosnje) ..

0.00€ Ex Tax:0.00€

AGIMI ËSHTË AFËR | Pranvera Nevzadi

Një libër poetik, përmbajtja e së cilës mëton ta nxjerr në pah të vërtetën, si diçka sublime. Autorj..

0.00€ Ex Tax:0.00€

POETIKA E PROZËS SË MURAT ISAKUT | Salajdin Salihu

Studim gjithëpërfshirës për prozën e Murat Isakut, që është e veçantë për vlerat artistike, për para..

0.00€ Ex Tax:0.00€

DUKE KËRKUAR QIELLIN | Shqipe Palloshi

Poezi që na shpërfaqin një subjekt të ndërgjegjësuar për fuqinë e artit poetik dhe të përkushtuar ..

0.00€ Ex Tax:0.00€

POEZIA DHE VDEKJA | Milazim Krasniqi

0.00€ Ex Tax:0.00€

POEZIA DHE VDEKJA | Milazim Krasniqi

Një nga veprat më të veçanta të autorit tonë të shquar, i cili përmes personazheve të njohur dhe t..

0.00€ Ex Tax:0.00€

Showing 1 to 15 of 76 (6 Pages)